Kuva 1
Kuva 2
Kuva 3
Kuva 4
Kuva 5
Kuva 6
 • Thumbnail
 • Thumbnail
 • Thumbnail
 • Thumbnail
 • Thumbnail
 • Thumbnail

Myyttinen metsäretki

Jätä arki ja kiire taakse, pue yllesi metsäkaapu! Kalevan Nainen johdattaa ryhmäsi sisään metsän portista. Rummun kumina opastaa Sinut ja kumppanisi aikamatkalle, luonnon hiljaisen viisauden ja voiman lähteille.

Kävele luontoon, kulje omaan sisimpääsi

Kulje rauhallisesti metsään, omaan sisimpääsi ja löydä uudelleen oma yhteytesi luontoon. Kalevan Nainen auttaa ottamaan aikaa omalle itselle ja esivanhempiemme metsäiset tarinat heräävät eloon.

Luonnollinen näkökulma omaan elämään

Nyt menemme sananmukaisesti metsään !  ja nautimme rauhoittumisesta, kun ei tarvitse kommentoida eikä kuunnella muiden kommentteja. Lähdemme luontoon hakemaan uutta näkökulmaa oman elämän ja yhteisiin haasteisiin. Osallistujien yksilöllisiä toiveita ja mahdollisuuksia liitetään luonnossa liikkumiseen Kalevan Naisen kanssa.

Metsäretken tavoite voi olla vaikkapa aloittaa aivan uusi vaihe omassa ja / tai yhteisessä elämässä: heitämme pienissä ryhmissä keskusteltuamme nuotiotuleen vanhat käytännöt ja harmistusta aiheuttavat asiat ja jätämme ne taakse. Sen jälkeen valitsemme luonnonmateriaalista uusia mahdollisuuksia. Jätämme omia ja yhteisiä toiveita kangassuikaleisiin kirjoitettuina tuulikirjeinä pihlajan oksaan, kiitämme itseämme ja työtovereitamme onnistumisista jättämällä ohranjyviä koivun juurelle.  Tai miltä kuulostaisivat epäonnistumisten hautajaiset, joissa haudataan riemukkaasti viime kuukausien töppäykset ja mokat?

Tämän jälkeen on tietysti juhlan ja mättäästä kaivetun taikaryypyn vuoro – se kohotetaan vahvistavilla loitsusanoilla ja nautitaan hyvillä mielin.

Lemmennostosanat vaikuttavat salaperäisesti samoin kuin ystävyyttä ja rakkautta vahvistava lemmentaika ja -juoma.Kalevan Nainen tulkitsee riimuista nuotiolla, sillä ikivanhaan puuhun kaiverretuilla riimumerkeillä on viesti riimun nostajalle.

Löydä luonnosta uutta voimaa

Luonnon ikiaikaisen viisauden avulla elämän haasteet ja ongelmat näyttäytyvät uudessa valossa. Rauhallinen liikkuminen metsäpolulla ja nuotion katseleminen yhdessä eheyttävät mieltä ja yhdistävät ryhmää kuin ryhmää. Luontoon liittyvät kansantarinat tulevat todellisiksi Kalevan Naisen elävässä toteutuksessa.

Käytännön toteutus

Myyttinen metsäretki tehdään ulkona. Osallistujia kehotetaan pukeutumaan säänmukaiseen ulkoiluvarustukseen. Jos ryhmä ei halua mennä ulos huonolla ilmalla, ohjelman voi toteuttaa sisälläkin. Silloin tarvitaan huone, joka saadaan hämärrettyä tai pimennettyä, ja tila valaistaan kynttilöin ja lyhdyin.

Myyttinen metsäretki kestää 1-3 tuntia riippuen ryhmän koosta, tilaajan esittämistä toiveista ja käveltävän matkan pituudesta. Suositeltava ryhmäkoko on 20-40 henkeä. Isommille ryhmille suosittelen toteutusta, jossa ei liikuta paikasta toiseen kovin paljoa. Myyttisen metsäretken tunnelmaan virittäviä metsäkaapuja on 70 ja lisäksi erilaisia rooliasuja: voimme yhdessä luoda kokonaisen metsäisen näytelmän!

Myyttinen metsäretki sisältää:

 • Ohjelman toteutuksen tilaajan järjestämässä paikassa
 • Rooliasut, metsäkaavut ja tarvittaessa kertakäyttösadetakit
 • Ohjelmaan kuuluvat taikajuomat (alkoholipitoisista taikajuomista sovitaan etukäteen)
 • Ohjelmaan kuuluvan pienen leipäpalan
 • 5 000 vuotta vanhasta liekopuusta valmistetun taikakalun (puuhelmi hamppunarussa) ja loitsun kotiin vietäväksi

 

Tilaa tai kysy lisää!

Ota yhteyttä!

Kokemuksia

”Juuri tällaista erialaista arjesta irrottautumista tarvitaan enemmän voimavaroja kartuttamaan.” - Riitta, Lahti